Skip to main content

Artikels
blogs en nieuws

Laatste
blog posts


Meerdere belangen bij biometrische persoonsherkenning

De inzet van biometrie voor persoonsherkenning kent meerdere verschillende belanghebbenden. Een persoonsbelang, een bedrijfsbelang, een overheidsbelang en een maatschappelijk belang spelen allemaal een rol in onderlinge samenhang.

Vereniging Voor Biometrie en Identiteit bestaat 10 jaar

De VVBI is op 25 januari 2023 precies 10 jaar geleden opgericht. Enerzijds is er in de VVBI weinig spectaculairs gebeurd en anderzijds heeft dit tot veel onderhoudende bijeenkomsten geleid.

“Ik heb nog nooit een vals identiteitsbewijs gezien!”

Deze opmerking horen wij bij Securitech zeer vaak als we mensen vertellen wat onze specialisatie is. Onze logische wedervraag is dan altijd: "Hoe weet je dat?"

Laat je als VVB-lid kennen!

Onderling informatie uitwisselen en kennis delen is wezenlijk voor de leden van de Vereniging Voor Biometrie & Identiteit (VVBI). Ik roep op om dit ook meer via onze website te gaan doen.

Onderzoeksrapport verkenning van gezichtsherkenning horizontale privacy

Universiteit Tilburg heeft in opdracht van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC) het onderzoeksrapport genaamd ‘Op het eerste gezicht: een verkenning van gezichtsherkenning en privacyrisico’s horizontale relaties´ opgeleverd, waarvan een samenvatting.

Ik ben één van 260.000 en 2,3 miljoen slachtoffers

Uit een kluis zijn tapes van verzekeraar Allianz met persoonsgevoelige gegevens gestolen. Het gaat om 260.000 verzekerden en 2,3 miljoen andere gevallen Het voelt akelig onder beide groepen te vallen.

Laatste
nieuwsberichten


VVBI heeft twee nieuwe bestuursleden

De VVBI heeft vanaf 2023 twee nieuwe bestuursleden: secretaris Cor Stolk en bestuurslid Eduard de Knegt.

VVBI zoekt twee nieuwe bestuursleden

De VVBI zoekt voor 2023 twee nieuwe bestuursleden. De secretaris kan niet langer tijd vrijmaken. Een ander bestuurslid treedt af.

Website van VVBI weer klaar voor toekomst

De website van Vereniging Voor Biometrie & Identiteit is gemoderniseerd na een upgrade en klaar is voor verdere toekomstige inhoudelijke toevoegingen en uitbreidingen. Een korte toelichting.

Laatste
bijeenkomsten


Programma najaarsbijeenkomst 2023

Op 31 oktober 2023 organiseert de Vereniging Voor Biometrie & Identiteit (VVBI) weer een bijeenkomst. Leden, geïnteresseerden uit het bedrijfsleven, de overheid, , kennis-instituten, studenten en anderen zijn van harte welkom.

Uitnodiging najaarsbijeenkomst 2023

Op 31 oktober 2023 organiseert de Vereniging Voor Biometrie & Identiteit (VVBI) weer een bijeenkomst. Leden, geïnteresseerden uit het bedrijfsleven, de overheid, , kennis-instituten, studenten en anderen zijn van harte welkom.

Najaarsbijeenkomst 2023 van VVBI op 31 oktober

Najaarsbijeenkomst 2023 van Vereniging Voor Biometrie & Identiteit (VVBI) staat op 31 oktober 2023. Deelname open voor iedereen. Opgave vooraf verplicht.