Skip to main content

Website van VVBI weer klaar voor toekomst

| Ruud Huijts | Nieuws
De website van Vereniging Voor Biometrie & Identiteit is gemoderniseerd na een upgrade en klaar is voor verdere toekomstige inhoudelijke toevoegingen en uitbreidingen. Een korte toelichting.

Toelichting op upgrade

Regelmatig onderhoud ik (als webmaster) de VVBI-website. Het gaat dan om plaatsing van nieuwe berichten, inhoudelijke correcties, kleine aanpassingen in de structuur etc. Maar eens in de 3 à 5 jaar is groter onderhoud nodig van de "achterkant" van vvbi.nl (de infrastructuur en het beheergedeelte) en de "voorkant" (wat websitebezoekers voorgeschoteld krijgen). De voorkant van vvbi.nl behoefde geen grote aanpassingen. Inhoud en vormgeving voldeden nog in voldoende mate. Aan de achterkant was wel wat te doen om up-to-date te blijven.

De VVBI-website is gestoeld op Joomla!, het content management systeem. Het was tijd om naar versie 4 over te gaan. Ook waren er enkele (voorheen gratis) onderdelen in gebruik die nu voor de VVBI te duur werden. De modernisering van vvbi.nl heb ik gedegen voorbereid en stapsgewijs aangepakt. Helaas blijkt er meer te doen dan voorheen ingeschat. Dit bericht is het eerste op de vernieuwde website die nu dus "up & running" is.
Was het je opgevallen, dat je de vernieuwde aan het bezoeken bent?

Websitebezoekers en leden: help!

Met jouw huidige bezoek aan deze website ervaar jij de aangepaste VVBI-site. Mogelijk kom je fouten tegen of zaken tegen die niet goed werken. Ik stel het op prijs om deze bevindingen te ontvangen. Met jouw hulp kan de kwaliteit van de VVBI-site verder verbeterd worden. VVBI-leden verzoek ik vanwege hun achtergrond en toegang tot het ledengedeelte ook kritisch te kijken. Ik heb ongetwijfeld fouten over het hoofd gezien. Laat mij jouw constateringen, observaties, tips en dergelijke dus weten. Stuur mij een e-mail Bij voorbaat dank.

Belangrijkste aanpassingen

Als websitebezoeker van vvbi.nl vallen de talloze aanpassingen misschien niet direct op. De "look & feel" zijn immers gelijk gebleven. Zichtbare veranderingen zijn o.a:

  • De indeling van de startpagina is vernieuwd.
  • Alle berichten ("articles") hebben nu dezelfde opzet en zijn onderverdeeld in:
  •  Vele berichten (i.h.b. blogs) hebben een andere vormgeving zonder inhoudelijke aanpassing.
  • De gegevens van personen die zich vanaf nu aanmelden als VVI-lid. worden niet meer op de webserver opgeslagen, waarmee hun privacy beter gegarandeerd wordt.

Daarnaast zijn er meerdere onzichtbare aanpassingen doorgevoerd die maken dat vvbi.nl in de huidige opzet weer een aantal jaren mee kan gaan.

VVBI-platform vraagt hulp

De Inhoud van vvbi.nl is nog niet compleet. Kan en wil jij een bijdrage leveren, stuur deze aan mij door (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Ook een blog is altijd zeer welkom. Bedenk, dat korte teksten vaak goed bruikbaar zijn en het niet om hele "lappen tekst" gaat.  Ook hoef jij je geen zorgen over afbeeldingen te maken.
Help mee de VVBI-webstite tot het Nederlandstalige platform voor (achtergrond)informatie over biometrische identiteitsvaststelling te maken!
Bij voorbaat dank namens alle vakgenoten en geïnteresseerden.

Zet jouw kennis en ervaring in voor verantwoorde inzet van biometrie door aan de VVBI-website bij te dragen!