Skip to main content

VVBI zoekt twee nieuwe bestuursleden

| Ruud Huijts | Nieuws
De VVBI zoekt voor 2023 twee nieuwe bestuursleden. De secretaris kan niet langer tijd vrijmaken. Een ander bestuurslid treedt af.

VVBI zoekt twee bestuursleden

Twee bestuursleden treden dit jaar bij de VVBI af. De secretaris treedt tussentijds af vanwege verplichtingen elders. Van een ander bestuurslid is de zittingsperiode afgelopen. Er zijn hiermee twee vacatures in het VVBI-bestuur ontstaan.
Namens de VVBI roep ik leden op zich kandidaat te stellen voor bestuurslid bij de VVBI.
Geïnteresseerden kunnen zich bij mij aanmelden of nader informeren (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0650 293 018).

Je rol als bestuurslid

Bestuursleden worden voor een periode van drie jaar benoemd door de Algemene Vergadering. Het bestuur telt in totaal vijf (gezellige) leden. Samen bepaal jij de koers van de VVBI. Jij kunt mooi vrijwilligerswerk doen in een omgeving die nog volop in beweging en ontwikkeling is. Bovendien kun jij bestuurlijke ervaring opdoen. Enerzijds wordt een minimale inspanning van jou verwacht, bijv. slechts enkele bestuursvergaderingen per jaar. Anderzijds zou jij heel veel tijd in de VBBI kunnen stoppen, als jij dit zou willen. Het is aan jou. De vereniging heeft jou nodig.

VVBI-secretaris Van Troost treedt af

De huidige secretaris van de VVBI, Ron van Troost, legt dit jaar zijn bestuurstaken tussentijds neer. Zijn werkzaamheden voor ICTU veranderen in 2023 dusdanig, dat hij geen tijd meer aan de VVBI kan besteden. Namens de VVBI bedank ik Ron voor zijn jarenlange inzet voor de VVBI en wens ik hem veel plezier en succes in zijn nieuwe werkomgeving.
De VVBI zoekt nu dus een nieuwe secretaris.

VVBI-bestuurslid Ruifrok treedt af

De zittingsperiode van bestuurslid Arnout Ruifrok loopt per 2023 reglementair af. Hij is niet opnieuw benoembaar. Zijn pensioen is aanstaande en hij zal zijn werkzaamheden bij NFI beëindigen. Namens de VVBI wil ik Arnout voor zijn belangrijke inbreng bedanken en wens ik hem een mooi pensioen toe.
De VVBI zoekt nu dus een nieuw bestuurslid.

Ruud Huijts

Ruud is mede-oprichter en voorzitter van de Vereniging Voor Biometrie & Identiteit (VVBI). Hij is als zelfstandig onafhankelijk adviseur werkzaam vanuit SAMENZICHT Consultancy. Ruud heeft zich met (de organisatie van) biometrie en identiteit beziggehouden bij o.a.  Regiopolitie Amsterdam-Amstelland, Dienst Justitiële Inrichtingen en Ministerie van Veiligheid en Justitie. Hij is van mening, dat biometrie juist in het digitale tijdperk noodzakelijk is om personen betrouwbaar te herkennen zonder afbreuk aan privacy te doen. 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.