Skip to main content

Biometriecursus 4 april 2017 door PIMN en EBG

Biometrie vindt via smartphones en consumenten-elektronica massale toepassing in de samenleving, bijvoorbeeld bij banken. Wie verantwoordelijk is voor de investering in of toepassing van biometrie moet de mogelijkheden en beperkingen tenminste op hoofdlijnen doorgronden.

Nu biometrie zo'n belangrijke rol bij eID's gaat spelen moeten partijen de vraag kunnen beantwoorden welke zekerheid (LoA) biometrie kan bieden en wat een organisatie krijgt als in biometrie wordt geïnvesteerd. Deskundigen van de European Biometrics Group, Universiteit Twente en UL verzorgen deze cursus in samenwerking met PIMN.

Beschrijving

Biometrie komt via consumentenelektronica, smartphones massaal de samenleving in. De beschikbaarheid van camera’s, vingerafdruk lezers en mobiel internet maakt dat biometrie gebruik voor velen een normale zaak is geworden. Met vingerafdrukken worden banktransacties geaccordeerd en met de stem of een selfie kan worden ingelogd. Vooral bij mobiele authenticatie wordt biometrie gebruikt.

Hoe de biometrische toepassingen werken is voor veel mensen niet interessant, het moet gewoon werken. Wie verantwoordelijk is voor de verificatie van elektronische identiteiten (eIDs) behoort wel te weten hoe biometrie werkt en hoe betrouwbaar toepassingen zijn.

Vragen die beantwoord moeten worden is hoe betrouwbaar biometrie is, of biometrie voldoet aan standaarden, waar biometrische gegevens worden bewaard. Biometrische gegevens worden vaak als personal data gezien die om extra bescherming vragen.

Doel van de cursus is bieden van overzicht over biometrische technieken, de toepassing en grenzen van biometrie in de praktijk.

De cursus Biometrie en eID is bestemd voor functionarissen die te maken hebben of krijgen met biometrische verificatie en eIDs. Als voorbeeld gelden functionarissen die overwegen biometrie te gaan toepassen, security officers, programma managers eID. Vooral voor de bancaire wereld is deze cursus actueel.

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

  • requirements,
  • basis architecturen,
  • standaarden,
  • biometrics for mobile applications,
  • business drivers,
  • biometrie en eID.

Programma

09:00 Inloop

09:30 Welkom en introductie, Jaap Kuipers

09:35 Biometrie introductie, Max Snijder

12:30 Lunchpauze

13:30 Biometrie in de praktijk, Raymond Veldhuizen

15:15 Security aspects, testing and certification of biometrics technologies, Henrique di Lorenzo Pires (UL)

16:15 Samenvatting en afsluiting, Max Snijder

16:30 Einde

Docenten

Jaap Kuipers (Platform Identity Management Nederland)

Dr. Henrique Di Lorenzo Pires (UL)

Max Snijder (European Biometrics Group)

Prof. Dr. Ir. Raymond Veldhuis (Universiteit Twente)

De docenten hebben allen meer jaren ervaring en kennen de mogelijkheden en beperkingen van biometrische technieken.

Prijs: € 595 ex BTW ( € 719,95 incl)

Locatie: NTB

Informatie en mogelijkheid tot aanmelden via 06-23642513 of internet.