Skip to main content

Voorlopige uitnodiging Najaarsbijeenkomst 2021

Uitnodiging voor de Najaarsbijeenkomst 2021 “Biometrische herkenning is nog geen identificatie”

Op 29 september 2021 organiseert de Vereniging Voor Biometrie & Identiteit (VVBI) weer een (fysieke) bijeenkomst. VVBI-leden, geïnteresseerden uit het bedrijfsleven,  de overheid, , kennis­instituten en andere zijn weer van harte welkom. Meld u snel aan en verzeker u van deelname!

Datum:

woensdag 29 september 2021

Locatie:

De Grolsch Veste
Colosseum 65, 7521 PP Enschede

Kosten:

Gratis toegang voor leden van de VVBI (en studenten uit het vakgebied)
€ 100 in alle andere gevallen (ter plaatse te voldoen)

Registratie:

Opgave bij de secretaris van de VVBI (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Legitimatie:

Niet nodig voor toegang noch voor stadiontour

Logistiek:

Met de auto parkeren op parkeerplaats nabij stadion.
Met de trein naar station Enschede Kennispark tegenover stadion.
Met de buslijn 1 vanaf busstation in Enschede

Biometrie wordt meer en meer toegepast. De inzet van biometrie in persoonsherkenning dient verantwoord, veilig, betrouwbaar, eenvoudig, etc. te zijn  Op de Najaarsbijeenkomst 2021 wordt bij deze aspecten stilgestaan volgens beproefd concept. Deskundigen praten deelnemers bij. Men kan zelf de toegangsverlening tot De Grolsch Veste via gezichtsherkenning van 20face ervaren en het stadion bekijken. Er is tijd om nader met elkaar kennis te maken en onderling kennis en ervaringen uit te wisselen.  Meld u tijdig aan. Ook nieuwe leden krijgen gratis toegang.

Tijdschema Najaarsbijeenkomst (onder voorbehoud)

10.00

Inloop en ontvangst

 

10.30

Opening

Ruud Huijts

11.00

Gezichtsherkenning met respect voor privacy

Dick Fens

11.30

Biometrische handtekening: ID-verificatie en transactie-autorisatie in één actie!

Peter de Gier en Jan van Buren

12.15

Lunch

 

13.15

Integratie van optische beeldsensoren voor biometrische herkenning in smartphones

Hylke Akkerman

13.45

Verwerking van biometrische gegevens vanuit juridisch perspectief

Romy ter Beek

14:15

Nog niet bekend

Luuk Spreeuwers

15.00

Stadiontour

 

16.15

Netwerkborrel

 

17.15

Einde

 

Presentaties

Gezichtsherkenning met respect voor privacy

Als spin-off van de Universiteit van Twente is 20face een absolute voorloper op gebied van gezichtsherkenning. Het product omvat een volledig in Nederland getraind algoritme voor gezichtsherkenning en een Personal Data Release Management ‘schil’ waarmee de gebruiker volledig in controle is over zijn eigen data. Het uitgangspunt is de (privacy van de) gebruiker. Pas als die de technologie accepteert, kan toepassing van gezichtsherkenning op grote schaal mens en maatschappij faciliteren in veiligheid en comfort.

Dick Fens is sinds januari 2020 CEO van 20Face. Naast een Bachelor of Engineering heeft hij een MBA afgerond aan Bradford University (UK). Dick heeft een ICT-achtergrond van HP en Bull Groupe SA waar hij diverse internationale senior management functies bekleed heeft. Hij ontwikkelde zich als CEO bij Ferranti, een internationaal softwarebedrijf gericht op de nutssector en bij Simaxx, een software scale-up in gebouwbewakingsoplossingen. Als consultant heeft Dick verschillende start-ups en scale-ups in software geadviseerd en begeleid in hun groeistrategieën.

Biometrische handtekening: ID-verificatie en transactie-autorisatie in één actie!

De biometrische handtekening combineert de gebruikelijke actie van het tekenen van overeenkomsten met het vastleggen van biometrische (gedrags)kenmerken voor ID-verificatie. Dit is zeer effectief en roept nooit weerstand op. Het gebruik is af te stemmen op de situatie en het gebruikte device (PC, Laptop, Smartphone, Tablet). Meer dan 60% van de Nederlanders heeft biometrisch overeenkomsten getekend en nog nooit is zo’n ondertekening onderwerp van enig juridisch dispuut geweest. Bovendien heeft de toepassing papierstapels uitgespaard met een hoogte van vele Eiffeltorens.

Peter de Gier is meer dan 10 jaar adviseur van Lucom. Zijn werkterrein is oplossingen voor procesdigitalisering, waarbij o.a. de biometrische handtekening wordt geïntegreerd voor volledig digitale transactieverwerking.

Integratie van optische beeldsensoren voor biometrische herkenning in smartphones

Recentelijk is er een toenemende interesse om optische sensoren te integreren in mobiele beeldschermen, o.a. voor het uitlezen van de vingerafdruk voor biometrische identificatie van gebruikers. Er zijn verschillende routes om een beeldscherm van een smartphone te combineren met hoge resolutie beeldsensoren. Deze presentatie geeft een overzicht van de laatste technologische ontwikkelingen en methodes voor integratie met focus op ultra dunne en flexibele beeldsensoren gebaseerd op organische fotodiodes.

Hylke Akkerman heeft zijn M.Sc. in Technische Natuurkunde behaald in 2003 op de Rijksuniversiteit Groningen. Tijdens zijn masters heeft hij gestudeerd op de National University of Singapore en heeft hij een stage gelopen bij Bell Labs, Lucent Technologies in de VS. Hij is cum laude gepromoveerd in Groningen op het gebied van moleculaire elektronica.  Na zijn promotie was hij voor 2 jaar een postdoctoral fellow op Stanford University. In 2011 is hij bij Holst Centre- TNO gaan werken en sinds 2017 is hij daar programmamanager in Thin Film Imagers.

Verwerking van biometrische gegevens vanuit juridisch perspectief

Technologieën waarbij biometrische gegevens worden verwerkt, zoals vingerafdrukscanners of camera’s met gezichtsherkenning, worden steeds vaker toegepast in onze samenleving. Tegelijkertijd ontstaan er zorgen over de privacy van gebruikers en worden regelmatig onderzoeken naar biometrische toepassingen gestart door toezichthouders. Tijdens deze presentatie wordt ingegaan op het juridisch kader, relevante uitspraken van rechters en toezichthouders, DPIA’s, veelvoorkomende (privacy)risico’s en mitigerende maatregelen bij de verwerking van biometrische gegevens.

Romy ter Beek is legal consultant bij Considerati en gespecialiseerd in privacy en gegevensbescherming. Meer specifiek is zij gespecialiseerd in biometrie, gegevensdeling in publiek-private samenwerkingsverbanden, het uitvoeren van DPIA’s op dit gebied en het creëren van ‘awareness’ binnen een organisatie door trainingen te geven.

"Bespiegelingen over toepassing van biometrie"

Exacte titel en samenvatting volgen nog.

Luuk Spreeuwers is als Associate Professor werkzaam aan de Universiteit Twente bij de faculteit Electrical Engineering, Mathematics and Computer Science (EEMCS) in de vakgroep Datamanagement & Biometrics (DMB). Zijn expertise omvat digitale beeldverwerking en -analyse, medische beeldanalyse, biometrie en patroonherkenning in het algemeen. Luuk heeft tientallen wetenschappelijke publicaties achter zijn naam staan.

Dagvoorzitter

Dagvoorzitter is Ruud Huijts, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. van de Vereniging Voor Biometrie & Identiteit.

Stadiontour

Op deze Najaarsbijeenkomst is het mogelijk om De Grolsch Veste van binnen te bekijken. Tijdens de stadiontour zien de deelnemers alle hoogtepunten van het stadion. Het betreden van het stadion, tribunes en trappen is op eigen risico.

Contactgegevens

VVBI

Secretariaat:      Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (Ron van Troost)
Informatie:         Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website:             https://www.vvbi.nl/

Lid worden

Lid worden, kan door het aanmeldingsformulier op de website in te vullen:
https://www.vvbi.nl/vereniging/lid-worden
De contributie bedraagt € 50 per jaar. Lid worden voor de Najaarsbijeenkomst en hieraan gratis deelnemen is goedkoper dan zonder lidmaatschap deelnemen (€ 100).

20face (dagsponsor)

20face logo
Website:             https://www.20face.com/
Adres:                  Gallery 1.70, Hengelosestraat 500, 7521 AN Enschede

De Grolsch Veste (locatie)

Website:             http://grolschveste.fctwente.nl/
Bezoekadres:    Colosseum 65, 7521 PP Enschede