• Start
  • Nieuws
  • Identiteit en biometrie op 26 maart 2015 bij EIC in Rotterdam

Identiteit en biometrie op 26 maart 2015 bij EIC in Rotterdam

Uitnodiging Voorjaarsbijeenkomst 2015

Op donderdagmiddag 26 maart 2015 organiseert de Vereniging Voor Biometrie en Identiteit (VVBI) voor leden en niet-leden haar Voorjaarsbijeenkomst. Naast interessante lezingen is er gelegenheid onderlinge contacten te leggen, informatie uit te wisselen en kennis te delen op de mooie locatie van EIC Rotterdam. U bent van harte welkom!

Datum donderdag 26 maart 2015
Locatie EIC Mainport Rotterdam
Noordzeeweg 6, 3181 ML Rozenburg, Havennummer 5325
Kosten Gratis toegang voor leden van de VVBI.
€ 35 (ter plaatse te voldoen) in alle andere gevallen.
Aanmelden Bij de secretaris van de VVBI (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) tot 23 maart a.s.
Parkeren Parkeerplaats van het EIC (volg havennummer 5325).

 

Programma Identiteit en Biometrie

13.00 Inloop en ontvangst  
13.30 Opening en welkom Ruud Huijts
13.45 Gemiste kansen in strijd tegen identiteitsfraude Siebe Sietsma
14.45 Pauze  
15.15 Het beste "password" ben je zelf: eenvoudig en veilig, toch? Rutger Slager en Rob Goijen
15.45 De internationale normcommissie Biometrics Jan Rietveld
16.05 Luister naar mijn stem en je weet wie ik ben Jan van den Brink en Frank Verweij
16.40 Afsluiting Ruud Huijts
16.45 Borrel  
17.45 Einde  

Presentaties en Sprekers

Gemiste kansen in strijd tegen identiteitsfraude

De overheid lijkt veel mogelijkheden die er nu al zijn, onbenut te laten om misbruik, criminaliteit, en fraude te bestrijden. De overheid probeert steeds meer juridische ruimte ten koste van de privacy te creëren. Een bonte verzameling nieuwsitems en de worsteling van een onderzoeksjournalist om zelfs de meest basale nieuwsfeiten boven tafel te krijgen zullen de revue passeren. Bijvoorbeeld legale naamswijzigingen van Oost-Europeanen, wijzigingen in iemands geboortejaar, privacy van scholieren, spookburgers, etc.
Siebe Sietsma werkt de laatste vijf jaar als onderzoeksjournalist voor RTL Nieuws. Zijn serie onthullende nieuwsitems over de toeslagenfraude door Bulgaren heeft hem een nominatie voor De Tegel 2013 (Stichting Jaarprijzen voor de Journalistiek) en de prijs van De Loep 2014 (Vereniging van Onderzoeksjournalisten) opgeleverd.

Het beste 'password' ben jezelf: eenvoudig en veilig, toch?

Het mooie van biometrie is de combinatiemogelijkheid van identificatie en authenticatie. Deze bijzonder krachtige beveiliging heeft iedereen altijd bij zich, is uniek en kan niet vergeten worden. Dankzij smartphones wordt de biometrische inlog laagdrempelig, veilig en goedkoop beschikbaar voor iedereen. Van deze trend zal een voorbeeld getoond worden dat aan BOPS voldoet.
De 'Biometric Open Protocol Standard ' (BOPS) is een nieuwe uniforme standaard die een beveiligd gebruik van biometrische gegevens mogelijk maakt. De biometrische gegevens worden niet centraal, maar decentraal op één lokaal 'device' opgeslagen en daarbij uitsluitend als 'biometrische vector'.
Rob Goijen en Rutger Slager vormen de directie van 1Ubenelux en vertegenwoordigen Hoyos Labs, dat één van de belangrijke grondleggers van BOPS is binnen IEEE.

De internationale normcommissie Biometrics

Een inleiding op de wijze van werken en op de onderwerpen van de internationale normcommissie Biometrics en de mogelijkheden om aan de normen mee te werken via het Nederlands Normalisatie-instituut (NEN).
Jan Rietveld is consultant Kennis & Informatiediensten bij het Nederlands Normalisatie-instituut (NEN). Vanuit deze functie begeleidt hij de processen rondom de (internationale) normen die biometrie en ICT betreffen.

Luister naar mijn stem en je weet wie ik ben

Bij financiële organisaties is het klant contact center een relatief eenvoudig doelwit om iemands account over te nemen en daarna frauduleuze transacties uit te voeren. Het toepassen van stembiometrie bij het authentiseren van personen heeft al een groot aantal bedrijven geholpen met het terugdringen van fraude. De techniek achter stembiometrie wordt toegelicht, een aantal praktijksituaties geschetst en een oplossing gedemonstreerd.
Jan van den Brink werkt als technisch accountmanager binnen Nuance Communications voor grote organisaties binnen Noord-Europa. Hij heeft een grondige technische kennis van stembiometrie en spraaktechnologie. Jan werkt al meer dan 7 jaar bij Nuance als expert in dit vakgebied en heeft meer dan 10 jaar ervaring als business consultant. Frank Verweij is sinds een kleine 4 jaar actief als senior marketing manager vanuit Nuance Communications.

 

Meld je aan als lid

Het lidmaatschap is bedoeld voor personen met interesse in de aspecten en facetten die spelen rondom biometrie en identiteit.

Lid worden kan door het aanmeldingsformulier in te vullen.

De jaarcontributie is slechts € 50.

Het lidmaatschap biedt o.a. gratis toegang tot de VVBI-bijeenkomsten.

Contact opnemen met de VVBI

E-mail

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Secretariaat (Ron van Troost)
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Webmaster (Ruud Huijts)

Postadres

  • Maerten van Heemskerckstraat 68
  • 1964 ED Heemskerk
  • Nederland

Bestuur