• Start
  • Nieuws
  • Najaarsbijeenkomst Biometrie en Identiteit op 4 november 2014

Najaarsbijeenkomst Biometrie en Identiteit op 4 november 2014

De Vereniging Voor Biometrie en Identiteit houdt haar Najaarsbijeenkomst op 4 november 2014  in Groenlo. Er zijn weer presentaties uit kennisinstituten, overheid en bedrijfsleven. Ook is een unieke rondleiding door het bedrijf Nedap te volgen. Schrijf je tijdig in en neem deel aan deze tweede najaarsbijeenkomst!

Najaarsbijeenkomst VVBI 2014

Op de derde landelijke bijeenkomst geven sprekers van bedrijfsleven, kennisinstituten en overheid interessante, illustratieve voorbeelden van de laatste ontwikkelingen in biometrie en identiteit. Even bijpraten met vakgenoten behoort ook weer tot de mogelijkheden. Bovendien is Nedap zo gastvrij om een rondleiding door het bedrijf te organiseren.

Het bestuur van de Vereniging Voor Biometrie & Identiteit nodigt u van harte uit om deel te nemen aan de najaarbijeenkomst 2014.

Datum: Dinsdag 4 november 2014
Locatie: Nedap (Bezoekadres: Parallelweg 2 Groenlo)
Kosten: Gratis toegang voor leden van de VVBI
€ 35,- (ter plaatse te voldoen) in alle andere gevallen
Registreren: Voor 01-11-2014 bij de secretaris van de VVBI (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
Parkeren: Er is voldoende parkeerruimte aanwezig

Programma

10.00 Inloop en ontvangst
 
10.30 Rondleiding Nedap
12.00 Lunch  
13.00 Biometrie en bescherming van privacy Raymond Veldhuis
13.30 Uniform EU gegevensbeschermingsbeleid en gevolgen voor biometrie Chloë Baartmans
14.00 De valkuil die biometrie heet Erwin Honingh
14.30 Pauze  
15.00 Wat speelt er in Nederland rondom biometrie en identiteit?
Uit de verschillende disciplines kan men kort aangeven welke activiteiten en ontwikkelingen er zijn of komen.
Deelnemers
16.15 Borrel  
17.00 Einde  

Sprekers

Raymond Veldhuis: Biometrie en bescherming van privacy

Hoe kan het en wat moet je ervoor doen? Biometrie kan privacy ondersteunen. Daar zijn wel voorwaarden aan verbonden. Het is ook zeker zo dat ander gebruik van biometrie een privacyrisico met zich mee kan brengen. De boodschap is positief voor biometrie, maar er bestaat een keerzijde die wij niet moeten veronachtzamen. Raymond Veldhuis is professor Biometric Pattern Recognition binnen de groep Services Cyber Security an Public Safety aan de Universiteit Twente. Dit is één van de weinige plekken in Nederland waar academisch onderzoek naar biometrie gedaan wordt.

Chloë Baartmans: Opkomst van uniform EU gegevensbeschermingsbeleid en gevolgen voor biometrie

Hoe ziet de wetgeving er nu uit en wat er zal veranderen als de nieuwe EU verordening wordt aangenomen. Ook zal aangegeven worden wat dat voor Europa in zijn geheel beteken; van gefragmenteerde wetgeving naar 1 duidelijke lijn voor alle lidstaten.
Chloë Baartmans is recent afgestudeerd als jurist aan de Universiteit Tilburg. Gedurende haar academische carrière heeft zij zich gespecialiseerd in Mensenrechten en regulering van technologie op internationaal en juridisch gebied, voornamelijk met betrekking tot privacy en gegevensverwerking. Zij werkt sinds kort bij SURFnet als project manager inzake de voorbereiding van hoger onderwijs instellingen op de implementatie van de EU Algemene Verordening Gegevensbescherming.

Eewin Honigh: De valkuil die biometrie heet

In de zoektocht naar sluitende beveiliging wordt biometrie gezien als het laatste wondermiddel, is "State of the art" in lijn met "Risk Appetite" van de gebruiker?
Erwin Honingh is werkzaam als manager technology & implementation bij Securitas. In geheel Europa maken bedrijven gebruik om middels totaalconcepten de risico's te beheersen.

Meld je aan als lid

Het lidmaatschap is bedoeld voor personen met interesse in de aspecten en facetten die spelen rondom biometrie en identiteit.

Lid worden kan door het aanmeldingsformulier in te vullen.

De jaarcontributie is slechts € 50.

Het lidmaatschap biedt o.a. gratis toegang tot de VVBI-bijeenkomsten.

Contact opnemen met de VVBI

E-mail

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Secretariaat (Ron van Troost)
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Webmaster (Ruud Huijts)

Postadres

  • Maerten van Heemskerckstraat 68
  • 1964 ED Heemskerk
  • Nederland

Bestuur