• Start
  • Nieuws
  • In aanloop naar de 14e VVBI-bijeenkomst (tijdens COVID-19)

In aanloop naar de 14e VVBI-bijeenkomst (tijdens COVID-19)

Na lang wachten en de nodige aarzeling vanwege COVID-19 is het initiatief genomen om weer een VVBI-bijeenkomst te organiseren. Dit stemt mij en anderen positief.

Effect van COVID-19-pandemie op VVBI

De Vereniging Voor Biometrie & Identiteit (VVBI) heeft natuurlijk ook met de COVID-19-pandemie en coronamaatregelen te maken. Hoeveel VVBI-leden ziek of besmet zijn geweest, weet ik niet en wil ik vanuit pricavy-oogpunt ook niet weten. Voor zover ik de VVBI-leden ken, schat ik in dat zij zich ook tijdens de coronapandemie verstandig hebben gedragen.
De VVBI-voorjaarsbijeenkomst 2020 kon vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan. Uitstel was eerst nog even de gedachte. Ondertussen ruim 1,5 jaar later weten we wel beter, hoe het tot nu toe gelopen is. Het was voor mij destijds nogal teleurstellend om de Voorjaarsbijeenkomst 2020 af te blazen. Achteraf hebben wij als VVBI-bestuur tijdig een juist besluit genomen.

Ongemak van coronamaatregelen

In navolging van andere organisaties hebben wij als bestuur overwogen webinars ter opvulling van de VVBI-bijeenkomsten te gaan organiseren. Weliswaar boden enkele enthousiastelingen zich aan om een presentatie te geven (waarvoor dank), maar technische realisatie van voldoende kwaliteit konden we niet organiseren.  Achteraf gelukkig maar, want de webinarvermoeidheid begon zich al snel steeds meer te manifesteren.
Voor de Algemene Vergaderingen heeft het bestuur een werkbaar alternatief moeten vinden. De VVBI-leden hebben sportief op deze noodprocedure gereageerd. Het betekende helaas weer geen samenzijn van de leden. Mijn plezier om af en toe voor de VVBI een blog geschreven was door de coronapandemie volledig weggeëbd.
Het werd zo wat stil bij de VVBI. Enkele leden begonnen zich serieus zorgen te maken over het voortbestaan van de VVBI. Dit medeleven heeft mij gesterkt om (weer) in actie te komen.

VVBI kan niet zonder fysieke bijeenkomsten

De voorafgaande 13 halfjaarlijkse VVBI-bijeenkomsten zijn zeer goed ontvangen en zeer gewaardeerd. Zij waren essentieel voor de vereniging en waarvoor de VVBI stond en staat. Dit hebben zij aangetoond. Alleen fysieke bijeenkomsten kunnen de VVBI-leden en andere geïnteresseerden  in staat stellen om met elkaar kennis te maken en onderling kennis en ervaringen uit te wisselen. Vol blijven inzetten op de Voor- en Najaarsbijeenkomsten is dus nodig voor de VVBI. En als deze bijeenkomsten niet door kunnen gaan, laten wij dan onze energie niet verdoen aan alternatieven die toch niet voldoen. Achteraf klinkt dit allemaal heel logisch, maar logica was (en is) vaak zoek tijdens de coronapandemie. Ook bij mijzelf heb ik tot mijn verbazing bemerkt.
Ik ben nu vol vertrouwen, dat de VVBI-najaarsbijeenkomst 2021 doorgang kan vinden. Ik verwacht met de steun van 20face een verantwoorde bijeenkomst in De Grolsch Veste te kunnen organiseren die niet hoeft onder te doen voor de vorige keren. Ben ik hierover volkomen zeker? Nee, want ik heb eerder verstrekkende doch soms onbegrijpelijke coronamaatregelen voorbij zien komen.  Ik ben bezig te leren leven met COVID-19. Krijgt Darwin weer gelijk en de VVBI een leuke bijeenkomst, hoop ik.

Geïnteresseerd? meld je ook aan!

VVBI-leden hebben gratis toegang tot de Najaarsbijeenkomst 2021 evenals een beperkt aantal studenten. Overige geïnteresseerden kunnen beter vooraf lid worden , want dit is voordeliger (€ 50 i.p.v. van € 100). Je dient je vooraf aan te melden bij het VVBI-secretariaat (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Alle aanwezigen kunnen rekenen op koffie en thee, complete lunch en borrel en stadiontour, mits tijdig aangemeld.

Meld je aan als lid

Het lidmaatschap is bedoeld voor personen met interesse in de aspecten en facetten die spelen rondom biometrie en identiteit.

Lid worden kan door het aanmeldingsformulier in te vullen.

De jaarcontributie is slechts € 50.

Het lidmaatschap biedt o.a. gratis toegang tot de VVBI-bijeenkomsten.

Contact opnemen met de VVBI

E-mail

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Secretariaat (Ron van Troost)
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Webmaster (Ruud Huijts)

Postadres

  • Maerten van Heemskerckstraat 68
  • 1964 ED Heemskerk
  • Nederland

Bestuur