Max Snijder

In memoriam: Max Snijder 27 april 2018 †

Geschreven door Ruud Huijts.

Op vrijdag 27 april 2018 is VVBI-lid Max Snijder op de leeftijd van 57 jaar in Amsterdam overleden. Max was in behandeling voor een zeldzame beenmergziekte. Helaas verslechterde zijn gezondheid snel door complicaties in de afgelopen weken. Namens de VVBI wens ik de naaste familie Carine, Arthur en Caspar veel sterkte met het verwerken van het verlies van Max.

Velen in de wereld van de biometrie zullen Max kennen. Hij heeft zich vele jaren intensief ingespannen voor juiste inzet van biometrie. Zo heeft hij mede aan de wieg van de European Association for Biometrics (EAB) gestaan. Als secretaris van de EAB was Max de laatste jaren een belangrijk gezicht in het vakgebied van de biometrie. Ook was hij af en toe op radio en televisie als biometrie-expert.  De Europese biometriegemeenschap verliest met Max een boegbeeld.

Max en ik kenden elkaar al vele jaren. De gezamenlijke liefde voor biometrie was onze band. Max was met de EAB meer actief in het Europese en ik met de VVBI meer gericht op het Nederlandse. Deze complementaire situatie bleek een basis om de afgelopen jaren regelmatig contact met elkaar te hebben. De ontmoetingen en gesprekken (niet alleen over biometrie) met Max zullen mij bijblijven.

Steun betuigen kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ruud Huijts, VVBI-voorzitter