• Start
 • Nieuws
 • VVBI-voorjaarsbijeenkomst 2017 uitnodiging

VVBI-voorjaarsbijeenkomst 2017 uitnodiging

Op dinsdagmiddag 11 april 2017 kunnen de leden van de Vereniging Voor Biometrie & Identiteit (VVBI), vakgenoten en andere geïnteresseerden elkaar weer ontmoeten en bezig zijn met de ontwikkelingen rondom biometrie en identiteit. Het thema van de achtste landelijke bijeenkomst is "Gelaatsherkenning".

Uitnodiging "Gelaatsherkenning in biometrie en identiteit"

Het middagprogramma staat open voor leden, hun genodigden en niet-leden, waarbij het aantal deelnemers gelimiteerd is tot ca. 55 en leden voorrang krijgen.
Het ochtendprogramma (inclusief lunch) is uitsluitend toegankelijk voor leden van de VVBI.

Datum: dinsdag 11 april 2017
Locatie: Koningin Máximakazerne, Sloterweg 400, 1171 VK Badhoevedorp
(alleen toegang met geldig id-bewijs)
Kosten: Gratis toegang voor leden van de VVBI en hun genodigde(n).
€ 50 in alle andere gevallen (ter plaatse te voldoen).
Registratie: Opgave bij de secretaris van de VVBI tot vrijdagmiddag 7 april 2017.
Parkeren: Op de tijdelijke KMar-parkeerplaats naast het complex (gratis).

fisherface eigenface laplacianfaceProgrammaschema

10.00 Inloop en ontvangst (ochtendprogramma)  
10.30 Algemene Ledenvergadering VVBI-leden
11.30 Informatie uit VVBI-werkgroepen:
 •   Technieken & Toepassingen Biometrie
 •   Wet- & Regelgeving Biometrietoepassing
 •   Biometrie & Identiteit Platform

VVBI-leden

12.00 Lunch  VVBI-leden
13.00 Inloop en ontvangst (middagprogramma)  
13.30 Opening en welkom bij de KMar  Erik van Assen
13.40 “Welc dat u gelaet dan si” Arnout Ruifrok
14.10 Lever je privacy in voor veiligheid ...? Mark Kramer
14.40 Pauze  
15:10 Forensisch biometrie-onderzoek John Riemen
15.40 Seamless Flow op Schiphol Airport Ivar van Cuyk
16.10 Trends in Biometrics Hallew Khoshnevis
16.40 Afsluiting Ruud Huijts
16.45 Netwerkborrel  
17.30 Einde  

Presentaties

“Welc dat u gelaet dan si”

Het gezicht is het onderdeel van het menselijk lichaam waaraan men elkaar als individu kan herkennen. Door de kenmerken van het gezicht van een persoon vast te leggen kan naderhand worden bepaald of een persoon de kenmerken heeft die zijn opgeslagen. Een overzicht zal worden gegeven over verschillende aspecten van herkenning en identificatie van personen op basis van het gezicht.

Arnout Ruifrok heeft biologie gestudeerd op de Rijksuniversiteit Groningen. Na een twintigtal jaren in het biomedisch onderzoek is hij in 2002 bij het Nederlands Forensisch Instituut bij de groep Beeldonderzoek en Biometrie gaan werken. In deze groep houdt hij zich vooral bezig met het gebruik van biometrische kenmerken voor forensische identificatie en forensische toepassing van biometrische systemen, special het gezicht.

Lever je privacy in voor veiligheid ...?
Hoe ervaren klanten het gebruik van biometrie...?

Het valideren van onze klanten is essentieel voor de veiligheid van de financiële sector. Met de komst van nieuwe financiële toetreders op de Europese markt en de eisen die klanten stellen t.a.v. ‘customer experience’, verandert de manier waarop banken met klanten interacteren. Zowel online als in kantoren kan gebruik worden gemaakt van verschillende soorten biometrie. Wanneer is het voor de klant echter een te grote inbreuk op privacy?

Mark Kramer (1977) heeft ruimte ervaring met identificatie, verificatie en authenticatie. Voor alle Retail onderdelen van de ING Group is hij op zoek naar innovatieve manieren om klanten wereldwijd te kunnen identificeren. Daarnaast is hij als voorzitter van de werkgroep e-Identity van de European Banking Federation verantwoordelijk voor het praktische gebruik van eIDAS in de nieuwe Europese AML wetgeving.

Forensisch biometrie-onderzoek

Biometrie is in de maatschappij sterk in opkomst. Ook binnen de Opsporing is een verschuiving aan de gang. De vraag naar gebruik van meer biometriesoorten stijgt. De politie maakt de stap voorwaarts en voegt gelaatsvergelijking toe aan de vingerafdrukken als herkenningsmiddel. In de presentatie wordt een inkijk gegeven in het gebruik en toepassen van dit nieuwe middel.

John Riemen is al geruime tijd werkzaam bij de eenheid van de (Nationale) Politie die over forensische biometrie gaat. Hij is beheerder van HAVANK (centraal politieregister met vingerafdrukken) en tevens een zeer ervaren specialist in operationele (politie)zaken rondom biometrie en in het bijzonder vingerafdrukken. Sinds kort is hij ook verantwoordelijk voor het gelaatsvergelijkingssysteem CATCH.

Seamless Flow Schiphol Airport

Een passagier op Schiphol dient zorgeloos door het hele proces te kunnen gaan. Het project Seamless Flow probeert deze situatie dichterbij te brengen. De idee is dat reizigers via gelaatsherkenning door het hele proces op Schiphol gaan en niet meer bij elke controle hun paspoort of ticket te tonen. Er zal toegelicht worden, hoe het project tot nu toe verloopt.

Ivar van Cuyk [onder voorbehoud] is werkzaam bij de Schiphol Groep.

Klaar voor de Act-Now Economy?

Onze wereld wordt alsmaar sneller. We willen nu beslissingen kunnen nemen op basis van real-time data en informatie. De transitie naar een ‘Act-Now organisatie’ biedt mogelijkheden en tegelijkertijd uitdagingen om oplossingen te vinden. Hoe klantbeleving te optimaliseren d.m.v. biometrische authenticatie? Hoe te zorgen dat opgeslagen persoonsgegevens op een vertrouwde en toegestane wijze worden gebruikt? Kansen en use cases van biometrie komen aan bod evenals een live demonstratie van biometrische gelaatsherkenning.

Roel Spans is een resultaatgerichte ondernemer met 30 jaar ervaring in sales, IT, biometrie en consultancy. Hij helpt organisaties met het optimaliseren van hun klantbeleving met behulp van innovatieve technologieën. Roel is een onuitputtelijke bron van energie en een gadget freak.

Vanwege ziekte is Roel Spans helaas niet in staat zijn presentatie te geven. Hallew Khoshnevis (Consultant Biometrics bij BioTrust) houdt een vervangende voordracht. Haar presentatie is in het Engels. Zij zal 'act-now' minder belichten en meer op het gebruik van biometrie ingaan.

Veiligheidsregels op locatie

De Koningin Máxima Kazerne is onderdeel van het Ministerie van Defensie. Er gelden strenge regels waarnaar bezoekers zich te gedragen hebben:

 • Het is op het complex verboden foto’s te maken.
 • U mag zich als bezoeker alleen onder begeleiding over de locatie begeven.
 • U volgt gedurende uw bezoek de aanwijzingen vanuit de KMar.
 • U meldt zich met geldig legitimatiebewijs aan bij de receptie als deelnemer van de VVBI-bijeenkomst.
 • U wordt in groepjes naar het opleidingscentrum begeleid.
 • U meldt zich in het opleidingscentrum bij de VVBI-tafel.
 • Na afloop wordt u in groepjes naar de uitgang begeleid.

Meld je aan als lid

Het lidmaatschap is bedoeld voor personen met interesse in de aspecten en facetten die spelen rondom biometrie en identiteit.

Lid worden kan door het aanmeldingsformulier in te vullen.

De jaarcontributie is slechts € 50.

Het lidmaatschap biedt o.a. gratis toegang tot de VVBI-bijeenkomsten.

Contact opnemen met de VVBI

E-mail

 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Secretariaat (Ron van Troost)
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Webmaster (Ruud Huijts)

Postadres

 • Roestuin 48
 • 3343 CV Hendrik Ido Ambacht
 • Nederland

Bestuur