VVBI en EAB willen meer samenwerken

De Vereniging Voor Biometrie & Identiteit (VVBI) en de European Association for Biometrics (EAB) willen in de toekomst nauwer samenwerken, aldus VVBI-voorzitter Ruud Huijts en EAB-CEO Michiel van der Veen. Op dit moment is het nog vooral een intentieverklaring van beide organisaties dan dat er al concrete plannen voor gezamenlijke activiteiten gemaakt zijn. 

Intentie om meer samen te doen

Ruud Huijts - VVBI-voorzitterMichiel van der Veen - EAB-CEO

Zowel de Vereniging Voor Biometrie & Identiteit (VVBI) als de European Association for Biometrics (EAB) dragen het juist gebruik van biometrie in identiteitsvaststelling een warm hart toe. Waar de VVBI zich voornamelijk op Nederland richt, begeeft de EAB zich juist Europees. Beide verenigingen hebben geen winstoogmerk. Zij organiseren beide regelmatig bijeenkomsten over de ontwikkelingen van biometrie in verschillende toepassingsgebieden waar iemands identiteit belangrijk is. 
Volgens  VVBI-voorzitter Ruud Huijts en EAB-CEO Michiel van der Veen is er enerzijds voldoende gemeenschappelijke basis en anderzijds juist onderlinge (geografische) aanvulling. Het ligt dus voor de hand dat de VVBI en EAB gaan zoeken naar meer mogelijkheden om elkaar te versterken. Wat dit voor de toekomst betekent, is nog niet uitgewerkt. De VVBI is als (non-profit) vereniging wel al lid van de EAB geworden.

Vereniging Voor Biometrie & Identiteit (VVBI)

vvbi logo 180x120De VVBI streeft er naar om:

  • vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, kennisinstituten, overheid en burgers in staat te stellen onderling gegevens en informatie uit te wisselen en kennis te delen over biometrie en identiteit,
  • betrouwbaar en veilig gebruik van biometrie in al zijn verschijningsvormen in persoonsherkenning, identiteitsmanagement e.d. te bevorderen.

Alleen personen kunnen lid worden van de VVBI. Bedrijven en ondernemingen kunnen sponsoren. De VVBI is gericht op het Nederlandse taalgebied. Er wordt halfjaarlijkse bijeenkomsten binnen het vakgebied identiteit en biometrie georganiseerd. Naast de VVBI-leden zijn meestal ook niet-leden welkom.

European Association for Biometrics (EAB)

European Association for Biometrics (logo)De EAB wil een toonaangevend forum voor de industrie, overheden en de academische wereld zijn om te netwerken en trends te delen over biometrie en digitale identiteit. De EAB streeft naar het verbeteren van haar profiel en reputatie. De EAB wil verder uitbreiden in heel Europa en om zo nog meer waarde te bieden aan haar leden middels een krachtig netwerk.

Bij de EAB staat het lidmaatschap open voor profit organisaties (ondernemingen uit het bedrijfsleven) en non-profit organisaties (uit de overheid, universiteiten, NGO's, etc.). Daarnaast kunnen personen ook individueel lid worden. Het werkgebied van de EAB is Europa. De EAB organiseert regelmatige internationale evenementen op haar vakgebied.

Meld je aan als lid

Het lidmaatschap is bedoeld voor personen met interesse in de aspecten en facetten die spelen rondom biometrie en identiteit.

Lid worden kan door het aanmeldingsformulier in te vullen.

De jaarcontributie is slechts € 50.

Het lidmaatschap biedt o.a. gratis toegang tot de VVBI-bijeenkomsten.

Contact opnemen met de VVBI

E-mail

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Secretariaat (Ron van Troost)
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Webmaster (Ruud Huijts)

Postadres

  • Maerten van Heemskerckstraat 68
  • 1964 ED Heemskerk
  • Nederland

Bestuur